maandag 16 mei 2011

Soort van dementie

Hierbij bereid ik jullie voor op mijn vergeetachtigheid en het in herhaling vervallen van mijn verhalen. Bizar en opvallend, ook grappig. 
Onze vriezer staat op zolder. Wanneer ik er van de week vissticks uit wil halen kost het me 3 keer twee trappen op en neer. De eerste keer kom ik weer beneden, ik herinner me dat ik vissticks ging halen maar ik zie dat ik ze niet in mijn handen heb. Wat heb ik dan eigenlijk gedaan? Ik heb verder niets te zoeken op zolder. De tweede keer, kan ik me herinneren, heb ik de vriezer wel open gedaan, en weer dicht. Beneden gekomen mis ik nog steeds mijn vissticks. Lachend en verbaast ga ik voor de 3e keer de vissticks halen, beneden gekomen heb ik ze bij me.

Verder is het me een paar keer opgevallen dat ik een verhaal voor de tweede keer (of misschien wel meer) aan iemand vertel. Ik zie aan de persoon tegenover me dat mijn nieuws niet nieuw is. Ze laten me meestal in mijn waarde en luisteren braaf nog een keer. 

Vandaag vroeg Bart aan me hoe het ging toen ik net thuis was. Het duurde even voordat ik wist wat hij bedoelde ik moest me echt afvragen wat ik ook al weer gedaan had en hoe het ook al weer ging. 

Een van de onderzoeken waaraan ik kon deelnemen in het ziekenhuis was naar de werking van mijn hersenen tijdens de nabehandeling.  Ik zou een scan krijgen met plakkers op mijn hoofd die de werking van mijn hersenen zouden meten. (Volgens mij heb ik dit al een keer verteld). Afijn, dit onderzoek heb ik afgeslagen, er zat niets voor mij in, het kostte me ongeveer twee hele dagen en ik kreeg niet eens de uitslag van mijn eigen hersenonderzoek. Ik had dit reuze interessant gevonden. Ik heb zo’n onderzoek niet nodig om de vraag te beantwoorden of er iets gebeurd in mijn hersenen. Dat kan ik zo ook wel bevestigen. Ben wel erg nieuwsgierig of het weer goed komt.

Haha ik moet ineens denken aan een voorval waaruit blijkt dat ik ook nog wel eens scherp ben. Een vriend smste me dat hij vandaag 48 jaar zou worden maar het een andere keer zou vieren. Ik liet het smsje aan Bart zien en zei erbij: zou het wel goed met hem gaan? Hij wordt namelijk 47. En inderdaad. Hij was blij dat te horen, scheelt weer een jaar…………..Gefeliciteerd!

1 opmerking: